نصب دوربین مدار بسته آنالوگ و تجهیزات جانبی آن
برای نصب دوربین مدار بسته به رایانه، روش های مختلفی وجود دارد. روشی که برای نصب انواع دوربین به کار می رود، به مدل دوربین بستگی دارد. به طور مثال، نصب دوربین مدار بسته آنالوگ و دوربین تحت شبکه، با یکدیگر متفاوت است.
دوربین های مدار بسته، امنیت بالایی را برای افراد فرآهم می کنند؛ بنابراین از دوربین های مدار بسته در اماکن مختلف مانند اداره ها، آپارتمان ها، مکان های عمومی و تفریحی، تجاری، صنایع و …، استفاده می شود. نصب دوربین مدار بسته، به دانش و آگاهی خاصی نیاز دارد. قبل از خرید یک دوربین مدار بسته، باید حتماً اطلاعات کافی در این زمینه به دست آورد و سپس اقدام نمود.
برای نصب دوربین مدار بسته به چه چیزهایی نیاز داریم؟
برای نصب انواع دوربین مدار بسته، به یک سری تجهیزات و لوازمی نیاز است که فرد متخصص یا همان نصاب دوربین، باید طرز کار و روش نصب آن ها را بلد باشد. انواع تجهیزات مورد نیاز برای نصب دوربین مدار بسته عباتند از:
دستگاه دوربین مدار بسته
دستگاه ضبط کننده دیجیتال (DVR)
کابل تصویر
هارد دیسک
کابل های برق
منبع تغذیه برای دوربین
اتصالات و لوازم جانبی نصب دوربین
در ادامه مطلب، در مورد هر یک از تجهیزات ذکر شده در فوق، توضیح مختصری خواهیم داد.
دوربین مدار بسته: این دستگاه امنیتی – حفاظتی، انواع مختلفی دارد؛ از جمله دوربین های مدار بسته می توان به دوربین های مخفی، اسپید دام، بولت، جعبه ای و …، اشاره کرد. نصب هر یک از این دوربین ها روش مخصوص به خود را دارد.
DVR: این دستگاه مسئول ثبت و ضبط تصاویر می باشد.
هارد دیسک: هارد دیسک، یک بخش سخت افزاری است که اطلاعات بر روی آن ذخیره می شود. نوع هارد دیسک باید متناسب با دستگاه DVR انتخاب شود.
کابل برق: منبع تغذیه اصلی دوربین مدار بسته، انرژی برق است. برای انتقال برق به سمت دوربین، از انواع کابل برق استفاده می شود. معمولاً کابل برق با ضخامت 75/0 میلی متر، برای این کار مناسب است. چنانچه قصد نصب تعداد زیادی دوربین مدار بسته را دارید، باید از کابل ضخیم تر استفاده کنید.
منبع تغذیه: در نصب دوربین مدار بسته باید دو منبع تغذیه در نظر گرفت. اولین منبع، یک منبع تغدیه اصلی (مرکزی) است که برق کلی سیستم دوربین را تأمین می کند. دومین منبع تغذیه، مخصوص هر یک از دوربین ها به طور جداگانه است.
اتصالات و تجهیزات جانبی: یکی از اصلی ترین اتصالات نصب دوربین مدار بسته، فیش اتصال دوربین است؛ به طور نمونه، برای دوربین مدار بسته آنالوگ، از فیش BNC استفاده می شود.
علاوه بر فیش، تجهیزاتی مانند داکت، باکس پلاستیکی، لوله فلکسی و …، نیز برای نصب دوربین مدار بسته به کار می روند.
چه نکاتی را باید در نصب دوربین مدار بسته رعایت کنیم؟
شرایط محیط را به دقت ارزیابی کنید. محلی که قرار است دوربین را در آن جا نصب کنید، باید از نظر نور، رطوبت، دما، ارتفاع، زاویه دید و …، بررسی نمائید. قبل از نصب دوربین مدار بسته، از مشتری یا خریدار بپرسید هدف او از نصب دوربین چیست.
یک نقشه کلی از منطقه مورد نظر تهیه کنید. مکان هایی را که باید سوراخکاری شوند یا حفره در آن ها ایجاد شود، مشخص کنید.
محل عبور کابل ها را دقیق مشخص کرده و مسیر آن را علامت گذاری نمائید. قبل از اجرای عملیات سوراخکاری، باید به دقت مراحل را بررسی کنید؛ چنانچه بدون برنامه و طرح قبلی اقدام به سوراخ کردن سطح کنید، ممکن است به محل نصب دوربین، خسارت وارد شود.
پس از اطمینان از درستی تمام مراحل مقدماتی نصب دوربین مدار بسته، می توانید داکت ها، لوله فلکسی و لوله های فلزی را نصب کنید.
کابل برق اصلی را ابتدا اندازه زده و سپس ببرید. کابل برق، می تواند به صورت مشترک برای دوربین ها استفاده شود؛ به این معنا که در کل مسیر دوربین های مدار بسته، یک کابل برق وجود داشته باشد و سایر انشعابات، از این کابل انجام شود.
کابل های برق را داخل داکت و لوله ها قرار دهید. این کار را از محل قرارگیری دوربین، شروع کنید.
برای منبع تغذیه حتماً یک اداپتور در نظر بگیرید. اگر تعداد دوربین های مدار بسته شما زیاد باشد، باید برای هر یک از دوربین ها یک اداپتور نصب کنید.
دوربین ها را نصب کنید. فیش های دوربین را وصل نمائید. فیش های مربوطه را نیز به دستگاه DVR متصل کرده و برق سیستم را وصل کنید.
می توانید دوربین را روشن کرده و تصویر آن را بررسی کنید. در صورت هر گونه نویز یا خرابی تصویر، ابتدا باید اتصالات، کابل ها و یا فیش ها را کنترل کنید و از درستی کارکرد آن ها مطمئن شوید.
در مرحله بعدی، تنظیمات دوربین را انجام دهید. اگر تعداد دوربین مدار بسته بیش از یک عدد است، تصویر هر یک از دوربین ها را به نوبت تنظیم کرده و ثبت نمائید. تنظیم نور دستگاه فراموش نشود.
در مرحله پایانی، هارد دیسک را در DVR، نصب کنید. پس از نصب، هارد باید فرمت شود. تنظیمات مربوط به دستگاه مانند زمان بندی، نور، تاریخ و … را انجام دهید.
برخی از دوربین های مدار بسته، تحت شبکه کار می کنند. به این مفهوم که در نصب آن ها نیاز به یک مودم یا شبکه وایرلس می باشد. تمام تجهیزات و لوازم مورد نیاز نصب این دوربین ها، با نوع قبلی مشترک است، تنها یک قسمت اضافی دارد که با نام “سوئیچ شبکه” شناخته می شود.
سوئیچ شبکه، یک دستگاه ارتباطی راه دور است که پیام ها را از دوربین مدار بسته دریافت می کند و به رایانه انتقال می دهد. این دستگاه معمولاً دارای چند پورت است. سوئیچ شبکه، نقش یک انشعاب را در سیستم دوربین مدار بسته ایفا می کند.